ontstaan van met beide voeten


In het voorjaar van 2003 besluiten Edy Tanis en Michael Lokker om samen wat te oefenen en te kijken of het muzikaal klikt. Het idee is ontstaan na een spontane jamsessie op het voetbalveld en daarna bij Piet Ore (Café Goeree) op het terras.
Na een aantal weken oefenen en een spontaan optreden op strandtent de Kous komen ze tot de conclusie dat er nog een gitarist nodig is om wat diverser te kunnen spelen. Omdat Earwaxx niet frequent meer speelt, "wat niet is kan nog komen", heeft Michiel Vlietland tijd en vooral veel zin.
Na enkele optredens onder het motto Accoustic sessions en "Michael Lokker & Friends" komt er een naam : "Met beide voeten".
Niet alleen vanwege de blote voeten van Edy tijdens de optredens met mooi weer maar ook vanuit de gedachte "doe maar normaal, de rest doet al gek genoeg".
Een optreden van "Met beide voeten" kan alle kanten op. Ze spelen de zachtere wat dramatische kant van de muziek typerend naar wat droevig. Terwijl het tijdens een optreden uit kan lopen tot een vrolijke ´poppy´ sfeer. De muziek begint nu de kant van de country en americana op te gaan. Tot nu heeft de band zich beperkt tot covers echter de ideeën voor eigen werk beginnen al te rijpen. Het trio wordt vooral gekenmerkt door het enthousiasme en de uitstraling die wordt ingegeven door de liefde voor muziek.
De doelstelling is vooral spelen wat ze goed en mooi vinden en uiteraard het publiek, metname de liefhebbers van akoestische muziek, een lekkere avond te laten beleven. In 2006 is de band uitgebreid met een bassist en een drummer, respectievelijk Edwin de Held en Leen Roskam.
Eind 2007 is GJ ten Voorde als pianist bij de band gekomen.
Al deze aanvullingen geven meer mogelijkheden in de keuze van het muziekale repertoire, waardoor de band door de jaren nog veelzijdiger is geworden.
Na 2016 heeft de band een tijdje stilgelegen, zanger Edy heeft wat minder tijd gehad vanwege de opening van zijn "Harvest Inn" in Ouddorp.
Nu dat alles weer op rolletjes loopt is er wat meer tijd om te spelen in 2019.